Месокомбинат

Месодобивният завод на Компанията  се намира в с. Варвара, в полите на  Родопския балкан. Разположен е на площ от  6 056 кв.м.  През 2007г. е  изпълнен проект по Програма САПАРД  за оборудване на предприятие за месодобив и месопреработка на стойност над два мил. лв. Същият е одобрен  по Европейски стандарти за извършване на  дейности, свързани със суровини и хранителни продукти от животински произход. Основната сграда е на 3 етажа и е с площ  2 048 кв.м.,  в нея са разположени:

- кланица с три линии за клане на свине с капацитет на работа 40 бр. прасета на час, 20 бр. телета  на час и 60 бр. агнета на час.  Има възможност да се работи на трисменен осемчасов работен цикъл;

- транжорна  за разфасоване на  трупно месо и разфасовки;

- цех за млени меса и млени заготовки;

- цех за производство на малотрайни и варено-пушени колбаси;

- цех за сурово-сушени продукти;

- сушилни камери  за сурово-сушени продукти.

В предприятието работят утвърдени технолози от създаването на кланицата и поддържат и до днес рецептите на продуктите да са оригинални на вкус и да задоволяват вкусовите очаквания на клиентите. Продукцията от месодобивния завод се реализира на българския пазар, предимно във фирмените магазини.

© 2015 ArtDesignRentacar. All Rights Reserved. Design by Dimash.