Орион работи в затворен кръг на производство

Вече 25 години името “Орион” звучи като крупен производител и един от малкото в цяла България със затворен цикъл на производство. Компанията заема сериозно място в разпределението на пазарния дял на национално ниво.
Ние имаме затворен цикъл на производство, който ни прави независими, защото компанията притежава всички елементи, за да съществува:
Земеделска кооперация за добиване на зърно
Фуражен завод
Свинекомплекс
Месодобивен завод
Продукти
Фирмена магазинна и дистрибуторска мрежа
Персонал на компанията
История и цели на компанията
Компанията работи с български суровини, нужни за собственото производство с цел да се ценят и предпочитат вкусовите качества на “българския продукт”.

С дългогодишен опит в месопреработвателната индустрия, от 1993 г. насам Орион утвърждава своите отношения с клиентите в цяла България. Като най-добър местен доставчик на месо и месни деликатеси, станахме известни с нашите справедливи цени и невероятно качество. Пазарувайте от нас, за да станете друг доволен клиент.

Широкоспектърната продуктова гама на Орион

Свинско месо

Най-голямото разнообразие

Свинското месо може да бъде разделено на различни подкатегории, а именно: плешка, бут, висменка, джолани, сланина и още. Нашите клиенти могат да намерят всички тях във фирмените ни магазини, на достъпни цени. Орион ви предлага всичко.

Свински суджук за барбекю

Най-добрият на скарата

Ако сте любители на деликатеси приготвени на барбекю, Орион ви предлага Суджук за барбекю. Можете да го намерите в нашите магазини със свински и телешки състав.

Сушеница

Най-добрата компания

Ние доставяме на нашите клиенти удоволствие от храната. Със Сушеницата на Орион вие ще се насладите на перфектното съотноение на свински и телешки меса, съчетани в един от най-продаваните ни продукти.

Месокомбинат Варвара

Където месото се превръща в деликатес

Месодобивният завод на Компанията се намира в с. Варвара, в полите на Родопския балкан. Разположен е на площ от 6 056 кв.м. През 2007г. е изпълнен проект по Програма САПАРД за оборудване на предприятие за месодобив и месопреработка на стойност над два мил. лв. Същият е одобрен по Европейски стандарти за извършване на дейности, свързани със суровини и хранителни продукти от животински произход.
Основната сграда е на 3 етажа и е с площ 2 048 кв.м., в нея са разположени:
– кланица с три линии за клане на свине с капацитет на работа 40 бр. прасета на час, 20 бр. телета на час и 60 бр. агнета на час. Има възможност да се работи на трисменен осемчасов работен цикъл;
– транжорна за разфасоване на трупно месо и разфасовки;
– цех за млени меса и млени заготовки;
– цех за производство на малотрайни и варено-пушени колбаси;
– цех за сурово-сушени продукти;
– сушилни камери за сурово-сушени продукти.
В предприятието работят утвърдени технолози от създаването на кланицата и поддържат и до днес рецептите на продуктите да са оригинални на вкус и да задоволяват вкусовите очаквания на клиентите. Продукцията от месодобивния завод се реализира на българския пазар, предимно във фирмените магазини.

Свинекомплексът се намира в покрайнините на с. Априлци заобиколен от широколистна гора и микро язовир. Разположен е на площ от 132000 кв.м. На тази площ са разположени 27 бр. сгради, необходими да се развива дейността, а именно: халета за отглеждане на различните категории свине, офис сграда, фуражен завод. Капацитетът на свинекомплекса е за 15000 бр. свине, от които 2000 бр. свине-майки с приплоди към тях от всички възрасти. За една година е планирано да се произведат около 40000 бр. угоени прасета до 120 кг. на рампа. За да се достигнат планираните резултати фирмата инвестира 7 млн.лв. в модернизация и оборудване на халетата за хранене и поене; климатизация, отопление и вентилация; подова настилка и външна изолация.

Свинекомплекс Априлци

Където качеството се ражда

Земеделска кооперация и фуражен завод

Всичко започва с храната

Земеделската кооперация за добиване на зърно съществува от 2007 г. и обработва 8000 дка, които частично са закупени от компанията а останалата част е под аренда. Обработваната земя се намира в близост до с.Варвара. Оборудван е специализиран машинен парк за извършване на всички дейности по обработката на земята. Произведената реколта се извозва до Фуражният завод в свинекомплекса в село Априци за собствена консумация. А рендодателите имат избор при подписване на договор за рента да изберат вид на рентата – зърно, пари или месни продукти. Много от тях предпочитат да посрещнат празниците през годината с прясно месо от утвърден партньор-производител, като компанията ОРИОН. Затвореният цикъл на компанията дава възможност на земеделската кооперация да използва добитата от свинете тор за наторяване на зърнените насаждения. Орион инвестира в специализирана земеделска техника за извозване на твърда и течна тор. Щастливи сме, че опазваме природата, като използваме естествени стимуланти за добиване на максимално количество зърно от обработваните земи. Фуражният завод се намира на територията на Свинекомплекса в село Априлци – проектиран и изграден по изисквания за производство на комбиниран фураж и притежаващ необходимите разрешителни лицензи. Заводът обслужва не само изхранването на собствените си животни в Свинекомплекса, а и на такива от други по-малки свинеферми. Технологията и капацитетът на Фуражния завод дава възможност да се произвежда и друг вид фураж за различни видове животни както и да се предлага на свободния пазар.